پاسخ چند سوال  اساسی در حیطه محیط زیست و فضای سبز

“صنعت سبز چیست؟”

صنعت سبز به صنعتی اطلاق می شود که بر اساس معیار زیست محیطی و بنا به تشخیص سازمان حفاظت محیط زیست، تلاش قابل تقدیری در طول سال مورد نظر در راستای حفظ محیط زیست انجام داده باشد.

“تصویربرداری حرارتی (ترموگرافی-ترموویژن) چیست؟”

بررسی دائم وضعیت تجهیزات و اجرای روش های مراقبت وضعیت و نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه از روش های موفق و موثر، در صنعت و … می باشد. یکی از روش های مراقبت وضعیت و پیش بینی عیوب تجهیزات، استفاده از تصویربرداری حرارتی می باشد. در این روش براساس تصاویر حرارتی تهیه شده توسط دوربین های ترموویژن از تجهیزات مختلف (تجهیزات الکتریکی و مکانیکی، مشعل ها و کوره ها، مسیرهای سیالات، عایق ها و ایزولاسیون تجهیزات و نظایر آن) و تجزیه و تحلیل آنها توسط نرم افزارهای پیشرفته، عیوب و نقاط ضعف تجهیزات و دستگاه های مختلف را قبل از آن که به عیوب عمده تبدیل گردیده و منجر به خسارت مهم مالی و احیاناً انسانی، شناسایی گردیده و از بروز آنها جلوگیری کرد.

“نقش ریزجلبک ها در تصفیه فاضلاب و نیز در مدیریت و پایش زیستی محیط زیست چیست؟”

بحران منابع آب قابل استفاده در کشورمان و از سوی دیگر تداخل انواع پساب‌ها اعم از شهری و صنعتی، موجب آلودگی‌های مختلفی ازقبیل شوری، فلزات سنگین، کود و سموم شیمیایی و سایر آلاینده‌ها شده است که منجر می شود، رودخانه ها از لحاظ زیست‌محیطی دارای مشکلات اساسی شده و پایش زیستی یکی از امور بسیار مهم در حفاظت محیط زیست اعم از محیط‌های طبیعی و انسانی محسوب می‌گردد. جلبک‌ها در مقایسه با گیاهان، نشانگرهای مناسبی در فرایند پایش زیستی محسوب می‌گردند و بویژه دیاتومه‌ها، در مقایسه با سایر جلبک‌ها نقش بیشتری در شناخت خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آب و خاک دارند. ریزجلبک ها به علت طول عمر کوتاه ، سرعت رشد و بهره وری بالا در جذب دي اكسيد كربن، یکی از کاندید های قابل استفاده در منابع تجدید پذیر برای تولید زیست توده با استفاده از مواد مغذی در فاضلاب می باشند. ریز جلبک‌های میکسوتروف از کربن آلی و معدنی، نیتروژن معدنی (N) و فسفر (P) موجود در فاضلاب برای رشد استفاده می کنند. نتیجه حضور آنها کاهش غلظت این مواد در آب بوده و می توانند گام مهمی در تصفیه فاضلاب جهت کاهش نیتروژن، فسفر و نیاز شیمیایی اکسیژن (COD) در فاضلاب داشته باشند. وجود مواد مغذی در پساب (عمدتا نیتروژن و فسفر) سبب غنی شدن محیط و بلوم های جلبکی و در نتیجه ایجاد مشکلات متعددی در محیط های آبی می گردد که در این میان ریزجلبک ها دارای کارایی مناسبی هستند.

“کاربرد آنالیز خاک و گیاه در کشاورزی چیست؟”

برای کشاورزانی که تازه قصد دارند گیاهی را در مزرعه خود بکارند، اهمیت آنالیز خاک می تواند گزینه خوبی برای یافتن میزان مواد مغذی در خاک باشد. چرا که اگر خاک غنی از مواد مغذی نباشد، گیاه نمی تواند به خوبی رشد کند. در واقع آنالیز خاک می ­تواند سبب افزایش سودآوری محصولات و همچنین راه کاری برای افزایش بازدهی محصولات باشد. آنالیز خاک می تواند میزان مواد شیمیایی نظیر نیتروژن N، فسفر P2O5، پتاسیم K2O، هوموس (مواد آلی خاک) یا گیاه خاک، میزان Caco3، میزان سولفور، مواد آهکی و همچنین خصوصیات فیزیکی خاک نظیر ظرفیت نگه داری آب، میزان نفوذپذیری و چگالی را به شما بدهد.

“علت خوردگی لوله ها و تجهیزات فولادی و بویلرها چیست؟”

وجود گروهی از باکتری ها به نام باکتری های احیا کننده سولفات یا همان SRB  در پساب های صنعتی می تواند باعث خوردگی بویلرها و لوله ها و تجهیزات فولادی شود .به این صورت که این باکتری ها باید در شرایط مساعد برای رشد قرار بگیرند، یعنی شرایط بدون اکسیژن چون این گروه باکتری ها بی هوازی های اجباری هستند، پس وجود اکسیژن مانع رشد این باکتری ها می شود. این باکتری ها بصورت بی هوازی رشد کرده وسولفات موجود را به سولفید هیدروژن احیا می کنند و منبع هیدروژن واکنش فوق، از هیدروژن مشتق شده از فرایندهای آلی که در آب و یا خاک وجود دارد تامین می شود. این دسته از باکتری ها در صنایع مختلفی نظیر نفت،گاز، پتروشیمی، پالایشگاه ها ونیروگاه ها وبرج های خنک کننده وبویلرها بسیار حائز اهمیت می باشد.

شرایط نامزد شدن صنعت سبز چیست؟

از شرایط مهم نامزد شدن صنعت سبز می توان به عدم قرار گیری نام واحد در فهرست صنایع آلاینده، بهبود سیستم پالایش و کنترل آلاینده ها، مدیریت بازیافت مواد زائد، جایگزینی انرژی های پاک،اخذ گواهی نامه ایزو14000، ایزو18000، توسعه فضای سبز، مصرف بهینه حامل های انرژی و گرایش بهره وری در مصرف انرژی، ارتقاء سطح دانش و فرهنگ زیست محیطی مدیران و کارکنان و کاستن اثرات منفی و ضایعات صنعت بر محیط زیست اشاره نمود. 

قانون هوای پاک چیست؟

در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به پیوست «قانون هوای پاک”عبارت است از انتشار یک یا چند آلاینده اعم از آلاینده‌های جامد، مایع، گاز، پرتوهای یون‌ساز و غیر یون‌ساز،‌ بو و صدا در هوای آزاد، به‌صورت طبیعی یا انسان‌ساخت، به‌مقدار و مدتی که کیفیت هوا را به‌‌گونه‌ای تغییر دهد که برای سلامت انسان و موجودات زنده، فرآیندهای بوم‌شناختی (اکولوژیکی) یا آثار و ابنیه زیان‌آور بوده و یا سبب از بین رفتن یا کاهش سطح رفاه عمومی گردد‌.

 پارامترهای هوای پاک چیست؟

آلودگی هوا، حدود مجاز انتشار آلاینده ها، منابع انسان ساخت شامل منابع آلوده کننده هوا،منابع متحرک و منابع ثابت می باشد.

 مدیریت سبز چیست؟

مدیریت سبز بکارگیری موثر و کارامد تمامی منابع مادی و انسانی برای هدایت و کنترل سازمان جهت نیل به اهداف زیست محیطی با سازماندهی و برنامه ریزی می باشد. به عبارتی  مطالعات و اقدامات جامع و هدفمند و مستمری است که در سطوح مختلف دستگاه های اجرایی برای استفاده بهینه از منابع و کاهش اثرات سوء بر منابع زیستی اطلاق می شود.

پارامترهای مورد نیاز جهت تشخیص کیفیت آب و پساب جهت مصرف در کشاورزی چیست؟

آزمایش آب کشاورزی مشخص می سازد کیفیت آب مورد استفاده برای آبیاری محصولات مناسب است یا خیر. معمولاً در این آزمایش، پارامترهای شیمیایی و میکروبی آب سنجیده می شود. گاهی برای اطمینان پارامترهای خاصی مانند فلزات سنگین نیز مورد آزمایش قرار می گیرد. آب کشاورزی مانند آب آشامیدنی استاندارد ملی ندارد. چراکه کیفیت آب قابل استفاده به کیفیت شیمیایی خاک مزارع و همچنین نوع محصول بستگی دارد. مثلاً بعضی محصولات کشاورزی نسبت به شوری مقاوم هستند. در این موارد امکان استفاده از آبی که یون های سدیم و کلر بالایی دارد در آبیاری آن محصولات امکان پذیر است. در حالی که اگر محصول نسبت به شوری حساس باشد،همین کیفیت آب برای آن مضر است. بنابراین کشاورزان و باغداران بهتر است با توجه به نوع محصول خود و کیفیت خاک مزارع و باغها آزمایش های مورد نیاز خود را مشخص نمایند. با این حال سازمان حفاظت محیط زیست استانداردی برای کیفیت آب کشاورزی تعریف کرده است که می تواند به تصمیم گیری در خصوص پارامترهای مورد سنجش در آزمایش آب کشاورزی کمک نماید.

اندازه گیری PH و EC خاک و کاربرد آن در کشاورزی و صنعت چیست؟

شوری خاک  به میزان نمک موجود در خاک اشاره دارد و می توان با اندازه گیری هدایت الکتریکی (EC) یک محلول استخراج شده از آن تخمین زده شود. اندازه گيري هدايت الكتريكي(Electrical Conductivity) به طور غير مستقم ميزان املاح محلول خاك را مشخص ميكند و به روش هاي صحرايي و آزمايشگاهي تعيين مي شود و واحد آن dS/m  يا mmoh/cm است.pH خاک میزان اسیدیته و قلیایی بودن خاک در یک قطعه خاص از زمین، از صفر (اسیدی‌ترین) تا ۱۴ (قلیایی‌ترین) است. pH زیر ۷ اسیدی و بالاتر از ۷ قلیایی در نظر گرفته می‌شود و pH 7 به‌عنوان pH خنثی است. از خاک‌های اسیدی غالباً به‌عنوان خاک‌های ترش و از خاک‌های قلیایی به‌عنوان خاک شیرین یاد می‌شود.

توصیه کودی چیست؟

یکی از راهکارهای تعیین مقدار عناصر غذایی قابل استفاده گیاه در خاک، آزمون خاک است و به دنبال آن با استفاده از نتایج بدست آمده می توان توصیه کودی مناسب را اعمال نمود. با شناخت بافت، نوع و میزان مغذی بودن خاک، نوع محصول قابل کاشت را می توان بهتر انتخاب کرد به گونه ای که بیشترین سود را برای ما داشته باشد. داشتن یک برنامه کودی مناسب و مشخص باعث رشد بهتر گیاهان، پر بار شدن محصولات و سالم ماندن آن ها در طول کشت می شود. علاوه بر آن، تخمین زدن میزان مورد نیاز از هر کدام از انواع کودها باعث تخریب کمتر بافت خاک، آلوده شدن خاک در اثر تجمع بیش از حد یکی از عناصر می شود. از طرفی با آگاهی از نوع کود مورد نیاز و مقدار آن باعث صرفه جویی در هزینه ها و حفظ محیط زیست می شویم. همچنین، زمانی که بدانیم چه میزان کود باید به گیاهان مان بدهیم، از میزان تخریب محصولات و آسیب دیدن آن ها در اثر افراط در کوددهی جلوگیری می کنیم.

 ارزیابی اراضی برای تعیین کاربری مناسب خاک ها چگونه است؟

يكي از راه هاي استفاده بهينـه از اراضـي و جلـوگيري از تخريـب آنها، شناسائي ظرفيت توليد و انتخاب كـاربري متناسـب بـا ظرفيـت توليد اراضي است. ارزيابي اراضي راهكاري منطقي براي دستيابي به اين هدف مي باشـد. پـيش بينـي وضـع اراضـي به منظور كاربردي ويژه را ارزيابي اراضـي گویند و هدف آن تعیین قابليت و استعداد اراضي براي كاربردهايي مشخص ماننـد كشـاورزي، جنگل، فضاي سبز، كاربردهاي مهندسي (احداث ساختمان، دفن زباله، معادن، جاده سازي و …)، حفاظت محيط زيسـت و حـوزه هـاي آبخيـز مي باشـد.

 

لطفا سوالات خود را برای ما ارسال کنید، ما در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهیم بود.